آهک، Citrus aurantifolia یکی از میوه های خانواده مرکبات است.
این آهک اسیدی نیز نامیده می شود و از خانواده مرکبات Rutaceae است.
این خانواده همچنین دارای نارنگی، نارنگی ، گریپ فروت، لیمو و مرکبات است.
لیمو ترش سبز یکی از خوش طعم ترین لیمو ها می باشد.
آهک مرکباتی گرد، صاف و زرد متمایل به سبز است که در هنگام رسیدن زرد می شود.
دارای یک پایه صاف، یک گردن کوچک و یک نوک پستان کوچک در راس است.
عطری متمایز دارد و آب میوه ای اسیدی دارد.
میوه لیمو در بسیاری از نقاط جهان مانند مناطق گرمسیری آفریقا، آمریکای لاتین، ایالات متحده، مکزیک، خاورمیانه، تایلند، ویتنام رشد می کند.
نام های دیگر آهک آهک ترش، آهک اسیدی است.
گونه های آهک شامل آهک هندی، آهک مکزیکی، آهک خرس، آهک تاهیتی و آهک کلیدی است.
استفاده های زیادی از مرکبات وجود دارد، مانند تهیه آب میوه، مربا، ژله و افزایش عطر و طعم غذا.
پیش غذای خوبی هم هست.
اسانس آهک در صنعت عطرسازی و آرایشی استفاده می شود.
اسانس لیمو (Citrus aurantifolia)
سلول های درون پوست آهک اسانس تولید می کنند.
این روغن را می توان به عنوان یک محصول جانبی در طی تولید صنعتی آبلیمو به دست آورد.
اسانسهای گیاه مرکبات حاوی مونوترپنها، سسکویترپنها و ترپنهای الکلی، آلدئیدها، کتونها، استرها و آلیفاتیکهای حاوی اکسیژن هستند.
فراوان ترین ترکیبات لیمونن و به دنبال آن ترکیبات دیگری مانند γ-ترپینن، بتا پینن، α-پینن، نریل استات و سابینن هستند.
اسانس آهک دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و کاهش چربی خون است.
لیمونن و لینالول در محصولات آرایشی و بهداشتی و طعم دهنده استفاده می شود.
پسورالن در درمان اختلالات پوستی استفاده می شود.
از اسانس آن به عنوان ادویه و در صنایع داروسازی نیز استفاده می شود.