از برنج بخارپز، برنج هاشمی و برنج طارم گرفته تا برنج فجر مهمان نواز وقتی صحبت از غذاهای ایرانی به میان می آید، برنج را در بسیاری از غذاها خواهید دید. تا به حال فکر کرده اید که چرا اینطور است؟
منشأ برنج در شرق آسیا است و به بیش از 10000 سال قبل بازمی گردد. اهلی کردن و کشت برنج در سراسر قاره آسیا گسترش یافت. بعداً به سایر نقاط جهان معرفی شد.
بر اساس اساطیر چینی، برنج پس از یک سیل بزرگ به عنوان هدیه از حیوانات داده شد و به مردم چین منبع غذایی فراوان داد. برنج در محیط مرطوب روستایی چین رشد کرد و به غذای اصلی منطقه تبدیل شد.
برنج همه کاره و سیر کننده است و یک وعده غذایی رضایت بخش را فراهم می کند. رشد و خوردن آن نیز مقرون به صرفه است. برنج سرخ شده رایج ترین روش پخت این محصول غلات خوشمزه است، اگرچه از برنج می توان برای تهیه غذاهای شیرین و خوش طعم استفاده کرد.
همچنین می توان آن را آسیاب کرد تا آرد برنج درست شود که سپس می توان آن را به محصولات مختلفی تبدیل کرد. در آشپزی آسیایی، آرد برنج را میتوان به صورت خمیری مخلوط کرد و سپس به رشتههای بلند برش داد تا رشتههای خوشمزه درست شود.
این دانه میتواند طعمهای بیشماری متفاوتی داشته باشد و ممکن است از انواع مختلف دانهها به زمین متفاوت باشد. سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است و منبع عالی کربوهیدرات های پیچیده است.
انواع مختلف برنج با کیفیت های بسیار متفاوت وجود دارد. عوامل کیفیت به طول دانه، چسبندگی، عطر، بافت و طعم مربوط می شود. در فرهنگ های آسیایی، برنج با زنان و باروری مرتبط است.
مراسم مذهبی برای بهرهوری محصول برنج، باروری حیوانات اهلی و انسانها انجام شده است. این مراسم ممکن است در نحوه رشد آن و نحوه برداشت آن گنجانده شود.
برنج هنوز هم مقدس تلقی می شود و فرهنگ ها و سنت ها را برای قرن ها در آسیا شکل داده است.