خرما ربی درجه یک از بهترین و خوشمزه ترین خرماهای استان سیستان و بلوچستان است که خرید آن به اشکال مختلفی صورت می گیرد. ویژگی بارز این خرما، درصد رطوبت پایین و ماندگاری بالای آن است؛ به نحوی که بدون استفاده از سردخانه تا مدت ها دوام می آورد؛ به همین علت محصول مناسبی جهت صادرات محسوب می شود؛ علاوه بر این خرمای ربی، نسبتاً سیاه رنگ بوده و بافتی نرم دارد.
5 ویژگی خرما ربی درجه یک
خرما را می توان یکی از میوه های معجزه آسای موجود در طبیعت دانست؛ این محصول در نقاط مختلف کشورمان به خصوص استان های جنوبی ایران پرورش می یابد؛ به عنوان مثال می توان به استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد؛ در این استان شاهد تولید اقسام گوناگون خرما با طعم ها، رنگ ها و ویژگی های متفاوت می باشیم.
یکی از مشهورترین خرماهای بومی استان سیستان و بلوچستان، خرما ربی می باشد.
در ادامه پنج ویژگی مهم ارقام درجه یک این خرما را بیان می کنیم:
- حالت نیمه خشک دارد.
- بافت داخلی خرمای ربی، نرم و لطیف است.
- رنگ قرمز متمایل به مشکی دارد.
- ماندگاری بالا و شرایط نگهداری راحت
- دارای پوست نازک، شفاف و براق
علاوه بر آنچه بیان شد؛ خرما ربی، حاوی مقدار قابل توجهی قند طبیعی بوده و بیماران دیابتی می توانند؛ آن را با خیال راحت مصرف کنند.
در ادامه توضیحات بالا، باید اضافه کرد که خرما ربی درجه یک، کاملاً سالم، یکدست و درشت می باشد؛ همچنین گوشت و پوست این خرما، کاملاً به هم چسبیده است؛ این خرما طعم خاص و دلچسبی دارد.
فروش خرما ربی بسته ای ایرانشهر
در قسمت های قبلی این نوشتار بیان کردیم که خرما ربی از محصولات کشاورزی محبوب استان سیستان و بلوچستان است؛ در ادامه این مطلب باید گفت که بیشترین حجم این خرما در شهرهای ایرانشهر، سراوان، چابهار، زابل و خاش به عمل می آید؛ در این میان به نظر می رسد که خرماهای سراوان و ایرانشهر، مشهورتر باشند.
فروش خرما ربی ایرانشهر به صورت بسته ای یا فله ای انجام می گیرد؛ اما طبیعتاً نمونه های بسته ای آن طرفداران بیشتری دارند؛ چرا که از نظر بهداشتی، مطمئن تر هستند. امروزه کار بسته بندی انواع خرما با استفاده از تجهیزات پیشرفته و بدون دخالت دست انجام می گیرد.
شایان ذکر است که نحوه بسته بندی خرما ربی ایرانشهر از جمله عوامل مهم تاثیرگذار بر قیمت آن می باشد.
مهم ترین علت رونق فروش خرما ربی بسته ای ایرانشهر، خواص فراوان آن است.
در ادامه چند مورد از مهم ترین فواید مصرف این ماده خوراکی را بیان می کنیم:
- کمک به هضم غذا
- تقویت سیستم گوارشی
- پیشگیری از سرطان
- درمان کم خونی
- کمک به استحکام استخوان ها