مارچوبه خشک با نام رسمی Asparagus officinalis یکی از اعضای خانواده سوسن است. این سبزی محبوب در رنگ های مختلفی از جمله سبز، سفید و بنفش موجود است. در غذاهای سرتاسر جهان از جمله فریتاتا، پاستا و سرخکرده استفاده میشود.
مارچوبه همچنین کالری کمی دارد و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ضروری است. این مقاله به 7 مزیت سلامتی مارچوبه اشاره میکند که همگی توسط علم تایید شدهاند.
1. بسیاری از مواد مغذی اما کالری کمی
این یک منبع عالی از ویتامین K است، یک ماده مغذی ضروری که در لخته شدن خون و سلامت استخوان نقش دارد (منبع 2Trusted).
علاوه بر این، مارچوبه سرشار از فولات است، یک ماده مغذی که برای بارداری سالم و بسیاری از فرآیندهای مهم در بدن، از جمله رشد سلولی و تشکیل DNA حیاتی است.
مارچوبه یک سبزی کم کالری است که منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری به ویژه فولات و ویتامین های A، C و K است.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های شما در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو کمک می کنند.
استرس اکسیداتیو به پیری، التهاب مزمن و بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان کمک می کند.
مارچوبه، مانند سایر سبزیجات سبز، سرشار از آنتی اکسیدان است. اینها شامل ویتامین E، ویتامین C و گلوتاتیون، و همچنین فلاونوئیدها و پلی فنل های مختلف است.
مارچوبه به ویژه سرشار از فلاونوئیدهای کوئرستین، ایزورامنتین و کامپفرول است.
این مواد در تعدادی از مطالعات انسانی، لوله آزمایشی و حیوانی اثرات کاهش دهنده فشار خون، ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد سرطانی دارند.
علاوه بر این، مارچوبه بنفش حاوی رنگدانه های قدرتمندی به نام آنتوسیانین است که به سبزی رنگ شاداب می بخشد و اثرات آنتی اکسیدانی در بدن دارد.
در واقع نشان داده شده است که افزایش مصرف آنتوسیانین فشار خون و خطر حملات قلبی و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
خوردن مارچوبه همراه با سایر میوه ها و سبزیجات می تواند بدن شما را با طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها برای ارتقای سلامتی تامین کند.
مارچوبه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C و E، فلاونوئیدها و پلی فنول ها است. آنتی اکسیدان ها از تجمع رادیکال های آزاد مضر جلوگیری می کنند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهند.